Ukratko: bili smo već dva puta i ne prestaje pričati o tome. Malo duže: jednog kišnog jutra, kad nam se nije dalo ostajati u kući, odlučili smo se na posjet Tehničkom muzeju. Prvi posjet prošao je toliko fantastično, da sam ga nedavno ukrao iz vrtića u 14:30 i otišao s njim na još jedno razgledavanje eksponata. A oni su doista spektakularni i prava radost za jednog dvogodišnjaka.

Vlak i podmornica i raketa

U prizemlju vas očekuju vlak, podmornica, avioni, helikopteri, automobili, vatrogasna vozila i oprema, čak i nešto malo stvari s kojima se možete igrati. Na žalost, samom muzeju nedostaje više tih interaktivnih elemenata, nešto po čemu djeca mogu tipkati, istraživati, pokretati, voziti. Fantastičan primjer takvog muzeje je Exploratorium u San Franciscu gdje svaki eksponat morate pokrenuti ili nešto napraviti s njim, što je nevjerojatno iskustvo. No, prizemlje ovog muzeja i dalje je jako dobar izbor za posjet.

Na drugom katu nalazi se nešto izložaka vezanih uz svemir – tu su jedna velika i jedna mala raketa, lunarni modul, orbitalna postaja i još nekoliko zanimljivih stvari. Ostatak drugog kata zauzimaju različiti kućanski aparati poput starih TV-a ili gramofona. Bilo bi lijepo da se na TV-ima vrti program iz tog doba ili da možete staviti ploču na gramofon i pokazati djeci što je i kako radi. Naročito jer imate jednu majicu s gramofon za koju vas stalno ispituje što je.

Top 5 izložaka po njegovom izboru

1. Raketa – definitivni broj jedan je raketa Saturn 5 koja je omogućila i odlazak na Mjesec. O njoj ne prestaje pričati, želi biti astronaut i ići u školu za astronaute.

2. Vatrogasna vozila – zahvaljujući Vatrogascu Samu, velika ljubav su i vatrogasna vozila. Kad se nakon rakete spustimo do njih zaboravi da želi biti astronaut, sada želi biti vatrogasac.

3. Lunarni modul – u puno naših slikovnica i priča spominje se 😉 lunarni modul s kojim smo sletjeli na Mjesec. Ispred njega provedemo dosta vremena.

4. Vlak – jedna od prvih stvari koju vidite je Samoborček, koji je radio od 1930. do 1960. godine. Pravi veliki vlak je impresivan svima.

5. Sve što se može pokretati – na primjer kormilo broda ili motor aviona (čini mi se) koji smo palili prošli put i davali gas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boris Licina (@borislicina) on

Cijena karte iznosi 20 kuna za odrasle, a za njega nismo trebali platiti. Muzej ne radi ponedjeljkom, od utorak do petka radi od 9 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.