Nevjerojatno je da se uz sve što radim i uz dvogodišnjaka stignem igrati. Zahvalan sam na tome, jer volim igre. Moja prva igraća konzola bio je Atari 2600 negdje u osamdesetima, pa sam u devedesetima bio PC gamer, a sad sam na Playstationu 4. Trenutno me zabavlja Uncharted serijal, koji nikada prije nisam igrao. Tako sam u zadnjih mjesec-dva uspio završiti prvi i drugi, a sad polako prelazim i treći nastavak.

Uncharted je zabavna akcijska avantura u kojoj ste vi Nathan Drake, neka vrsta Indiane Jonesa, koji je vječno u potrazi za izgubljenim blagom. Puno putujete, rješavate zagonetke, borite se za zlikovcima. Ništa naravno ne prolazi bez ljubavnih avantura. Uncharted 2: Among Thieves mnogi smatraju jednom od najboljih igara svih vremena, a to potvrđuje i ogromna količina nagrada koju je sama igra osvojila, ali i jako visoke ocjene koje je dobila. Sve to s razlogom. Jednom kad krenete igrati, lako bivate uvučeni u svijet Nathana Drakea i njegovih avantura.

Priča u drugom nastavku je jako zabavna. Dok vi, Nathan Drake ispijate koktel na nekoj lijepoj plaži, prilaze vam bivši suradnik Harry Flynn i njegova cura Chloe. Od vas traže da im pomognete iz muzeja ukrasti staru mongolsku lampu koja je vezana uz putovanja Marka Pola, a koja vodi do nevjerojatno blaga. Trailer otkriva malo više:

A svakako pogledajte i gameplay prve misije. Igra naime počinje s Nathanom u vagonu vlaka, koji visi nad provalijom i iz kojeg morate hitno izaći:

Uncharted: The Nathan Drake Collection, koji uključuje prve tri igre, trenutno u Playstation trgovini košta tek 15 dolara. Dobra prilika da zaigrate i sami, dok ostatak obitelji spava.