Kako sam pisao u temi o bebi u avionu, odnosno velikom i desetak sati dugom putovanju, na tako nešto se treba jako dobro pripremiti. Mi smo na keepemquiet.com kupili paket s raznim iznenađenjima koji se pokazao kao jako dobar. A na putu natrag smo se trebali snaći pa smo u Torontu kupili nekoliko slikovnica među kojima je bila i ova gigantska Star Wars slik knjiga za najmlađe; namijenjena je djeci od 0 do 3 godine.

Savršeni uvod u Rat zvijezda

Star Wars Block prikazuje zbivanja u filmu kronološki i prati radnju na jako jednostavan način – tako da radnje nema na prvu. Ona vam je jasna ako ste gledali sve filmove, ali ako niste, bit će kad pogledate. Radi se o, kako i netko u komentarima napisao, savršenom uvodu u Rat zvijezda.

Sama knjiga ima 104 stranice i doista je velika, a svaka stranica je posebna. Tako se na svakoj nalazi jedan ili više junaka i junakinja ove fantastične sage. No ono na što želim skrenuti pažnju je čitanje. Kako vi pročitate ime junaka i junakinje tako će ga/ju dijete doživjeti. Ako lagano prošapnete ime Princess Leia, imat će jedan okvir tajnovitosti. R2D2 mora zvučati malo isprekidano, da je jasno kako je riječ o pametnom robotu. Queen Amidala treba pročitati odlučno da bude jasno kako je riječ o jednoj snažnoj osobi. S druge strane, kad stignete do scene u kantini, tu morate otpjevušiti ili zviždati melodiju koju tamo svira band.

Danas naše dijete zna čitav set ovih likova i zna usred grada uperiti prst u nešto i reći R2D2! Tata je ponosan naravno, mama ne zna razliku između Star Wars serijala i Star Treka 🙂

Bez obzira želite li je za svoje ili neko drugo dijete, bit će dobar poklon.