Zamislite moje iznenađenje kad sam krajem prošle godine otkrio da Star Trek slikovnice za najmlađe – ne postoje. Na Amazonu su iskakale tek dvije: I am Mr. Spock i I am Captain Kirk. Kao datum izlaska bio je naveden početak siječnja i naravno da sam isti tren naručio i strpljivo čekao da mi ih dostave. Iako jako volim Star Wars, moram priznati da mi je Star Trek malo draži i teme koje obrađuju su mi bliže. I mislim da će moj sin više naučiti iz tog serijala, iako nas i Star Wars slikovnica jako zabavlja.

Star Trek slikovnice spadaju u Little golden book serijal, a radi se o iznimno popularnim slikovnicama za najmlađe. Možete ih izguglati i doznati više, ja ću vam samo napisati kako su neka od najprodavanijih djela svih vremena pod njihovom kapom.

Obje slikovnice, I am Mr. Spock i I am Captain Kirk su jednostavne i cilj je upoznati dijete s ova dva Star Trek junaka. U slikovnici o Spocku doznat ćete da je s planete Vulkan, da mu je majka sa Zemlje i da je od nje naučio kako su emocije uz logiku jednako važne. Tu je i malo detalja o njegovom prijateljstvu s Kirkom i karakteristikama koje ima, a sve zadržava Live long and prosper pozdravom.

I am Captain Kirk slikovnica mi je za nijansu ipak bolja zato što nas upoznaje i s USS Enterpriseom, njegovom misijom i cijelom posadom. Tako u njoj doznajemo što radi Uhura, kakve zadatke ima Bones, tko je Spock i dobivamo odgovore na sva slična pitanja.

Tek što su stigle, a već smo ih pročitali nekoliko puta; sada pričamo i priče o Spocku i Kirku i njihovim avanturama. Želite li upoznati dijete sa Star Trek serijalom ove su slikovnice idealan početak. Preporučujem da kupite obje, cijena im je tek 5 dolara bez dostave. Inače, u srpnju izlazi još jedan nastavak Too Many Tribbles, u kojem nas po prvi put očekuju avanture cijele posade.