Prije skoro godinu dana dobili smo tip, kako to već ide, od jedne majke koja je u društvu s drugim umreženim mamama, među kojima je i Ona, njegova mama i moja draga. Moram spomenuti – mame znaju sve i jako su dobro povezane; taj network mama je često ima odgovor na sva pitanja. Ali o tome drugom prilikom. Vraćam se na tip – Karlo je na popustu, kao da je šaptala kroz Whatsapp. Uz DM kupon, cijena je jako povoljna.

To je bio naš prvi susret s Karlom. Na planetzoe.com kupili smo prve dvije, odnosno četiri slikovnice. Četiri, zato što je knjiga dvostrana. S jedne strane je Laku noć, Karlo, a s druge Dobro jutro, Karlo. U drugoj slikovnici koju smo tada kupili, s jedne strane je Karlo ide u trgovinu, a s druge Gdje je Karlo.

Karla piše njemačka ilustratorica i spisateljica Rotraut Susanne Berner; bila je finalistica Hans Christian Andersen nagrade 2002.,2004., i 2014., godine, a osvojila ju je 2016. godine. Spomenuta nagrada je Oscar za dječju književnost i vjerojatno najvažnija nagrada koju možete dobiti u tom području.

S Karlom se družimo duže od šest mjeseci i on ih toliko obožava da ih čitamo gotovo svaki dan. Čak i on dijelove zna napamet.

Prije nekoliko dana kupili smo još dvije slikovnice o Karlu (no ne dvostrane): Priče o zečiću Karlu i Iznenađenje za Karla. I ponovo se ne odvajamo od njih! Svaku večer prije spavanja, u krevetu čitamo Iznenađenje za Karla. Nekad ih i sam uzme i razgledava. Uz ove kupili smo na Planet Zoe još dvije slikovnice, no njih smo se tek dotakli jer je Karlo prevažan da bi se bavili drugim stvarima.

Što je magično u ovim slikovnicama? S mnogim se situacijama u kojima je Karlo, lako povezati. Karlo ne želi obući čarape, Karlu je dosadno ili mu je zabavno, a mi se zabavljamo s njim.

Tražite li nove slikovnice, svakako provjerite ove o Karlu.