Slikovnice s prozorčićima pružit će vam sate i sate i sate zabave. Jako su sadržajne i zanimljive; za naše su radoznalo dijete nepresušan izvor jako lijepih trenutaka. Jednostavno ih obožava. Prvu smo kupili kad je imao godinu i sitno, pa smo nabavili i sve ostale kad smo vidjeli koliko ih voli.

Zaviri u svijet prometala

Svijet prometala upoznat će vas s različitim vozilima. Kreće s vlakovima, pa kamionima, nastavlja se s avionom, zatim smo na seoskom imanju i gradilištu, pa gledamo jurilice, kruzer i druga vozila. Ova ima više od 60 prozorčića za otvaranje i treba vremena da vidite gdje se sve može otvoriti. Na primjer u kamperu se mogu otvoriti vrata od WC-a, na kojem sjedi jedan dečko, a to smo shvatili tek nekoliko mjeseci kasnije. Prometala su nam spašavala život u avionima i vlakovima jer imate što raditi i mali radoznalci će uživati. Slikovnicu možete kupiti i na Amazonu.

Vozila – slikovnica s prozorčićima

Vozila – slikovnica s prozorčićima je puno jednostavnija slikovnica od Prometala. Nema dupla otvaranja, ali pokriva dijelom drugačije teme. To su na seoskom imanju, u gradu, na gradilištu, vozila za spašavanje, plovila i vozila na tračnicama. Ali ima bager kojem se divimo već mjesecima i koji je našem sinu opsesija. S obzirom na nedostatak prozorčića i kompleksnija objašnjenja kakva imaju Prometala, tu smo sami počeli uvoditi informacije. Plug ore njivu, tu sadimo krumpir, bager kopa rupu i sl. Iako nema toliko prozorčića i ovu jednostavno obožava.

A post shared by Boris Licina (@borislicina) on

Zaviri u svijet gradilišta

Još jedan hit s više od 40 prozorčića za otvaranje. Svaka stranica ima jako puno toga za otkriti, a posebno su nam draga sva vozila koja se nalaze na gradilištima. U ovoj slikovnici otkrit ćete kako se gradi kuća, neboder, most, tunel, što je posebna gradnja i kako se ruši. Posebno je zanimljiva visoka gradnja koja se čita vertikalno. I ovoj se stalno vraćamo i čitamo ju ponovo i ponovo.

Istraži svemir

Istraži svemir, na žalost, nije toliko kompleksna koliko bi osobno volio, ali je dovoljno zanimljiva za njegov uzrast (ima godinu i devet mjeseci). U ovoj slikovnici detaljno upoznajemo planete oko nas, zvijezde i galaktike, male svjetove, astronaute i svemirske letjelice i istraživanje svemira. Čini mi se da je to moglo biti napisano i napravljeno uzbudljivije, kao recimo gradilišta, ali za prve svemirske korake bi valjda trebalo biti dobro. Još uvijek je nismo istražili jer smo cijelo vrijeme na prve tri.

S manje ili više prozorčića, sve su definitivno jako dobar izbor.