Proljetni vikend koji je više ličio na zimski (barem u Gorskom Kotaru) iskoristili smo za odlazak u dječji hotel Amarin u Rovinju. Birali smo zapravo između njega i onog dječjeg u Šibeniku – zatvoreni bazen Amarina je presudio u njegovu korist. Nismo očekivali puno niti smo znali što očekivati pa nas je možda količina sadržaja za djecu zatekla. Ne samo količina sadržaja, već i način na koji je hotel prilagođen djeci. Na primjer, brojevi na sobama su u njihovoj visini, hrana na objedu na pojedinim stolovima isto tako. Do posljednjeg kata vodi staza, a ne stepenice. Juriti niz nju prema prizemlju je prava radost. Na svakom koraku hotela možete se igrati.

Kino, igraonice, bazeni

Bazeni su zapravo najmanje važan dio hotela, barem su nama bili. Da, proveli smo u njima neko vrijeme i izvrsno se zabavili, ali i bez njih ovo bi bio jedan odličan hotel za klince. Jer osim bazena (unutarnjih i vanjskih) ima i puno drugih sadržaja koji će vas okupirati. U kinu se kroz cijeli dan prikazuju animirani i igrani filmovi. Gledali smo malo UP, nekog Kraljevića i princezu. Nakon večere, kino se pretvara u mali klub za stariju djecu gdje mogu plesati.

Osim kina, tu je i “teretana” za najmlađe s nekoliko zanimljivih sprava za vježbanje, zidom za penjanje i sličnim stvarima. Prostor s video igrama nismo posjećivali jer je on premali za to, ali jesmo igraonicu koja funkcionira kao vrtić. Ima tete koje će paziti na vaše dijete ako ga želite ostaviti i hrpu stvari za igranje – od male pozornice za predstavu do kućice usred prostora. Tu smo se svi zajedno igrali i uživali. I na kraju, tu je jedan fantastičan prostor s visećim mrežama po kojima se sigurno mogu penjati i skakati, a koji je doista hit hotela.

Pogled je fantastičan

Park oko hotela je igralište

Dok nas je vrijeme služilo igrali smo se oko hotela. Cijeli prostor oko njega je jedno veliko dječje igralište, ogroman park za djecu iz kojeg je teško izaći. Tu su još bicikli za vožnju i slični sportski sadržaji. Ne treba ni spominjati da svaki dan imate jako puno organiziranih sadržaja za djecu, od raznih radionica preko škole plivanja do crtanja i slikanja.

Doručak, ručak i večera su sjajni – izbor je toliko velik, da smo uživali i u svakom objedu. I to ne samo zbog činjenice da imate toliki izbor i za vas i dijete, već i doista dobre hrane. Dio soba ima fantastičan pogled na Rovinj i već je on dovoljan za uživanje. Jedini minus Amarina je check in koji je nama bio u 14:30, što je u nezgodno za djecu koja moraju na spavanje. No osim toga, Amarin family hotel je stvoren za savršen odmor s djecom.