Volimo jesti vani. Kad imamo priliku, to i radimo. Nekad tempiramo da smo vani kad on zaspe, nekad idemo svi zajedno. Zagreb ima jako zanimljivu gastro scenu i volimo je istraživati. U posljednje dvije godine imali smo različita iskustva u restoranima i moram reći da niti jedno nije bilo negativno. Ovo je više lista zapažanja koja bi naše i iskustvo restorana moglo poboljšati.

Pitajte nas brzo što želimo

Ne mislim da ljudi s malom djecom moraju imati prednost niti poseban tretman. Ali, mi kad dođemo uglavnom odlučujemo jako brzo ili već znamo što ćemo jesti, jer smo možda pročitali na web stranici. Zašto je ovo važno? Jer je kaos iza ugla. I svaki trenutak sve se može promijeniti – mirno dijete postati razdražljivo, gladno i plačljivo. Naravno, kad god možemo dolazimo spremni s omiljenim igračkama, slikovnicama i zabavom, no to nije uvijek slučaj. I zato smo i mi brzi u odlučivanju.

Nabavite bojanku i bojice

U avionu imaju valjda kutiju punu bojanki i bojica, a susreli smo se s ovim u nekim restoranima. Djeca vole bojati, a svi mi volimo pojesti fini obrok u miru. I znamo cijeniti kad restoran pokaže da misli na nas, zato se vraćamo.

Poslužite nas brzo – bilo čime

Znamo da hrana ne može biti isti tren na stolu niti očekujemo prioritet pred drugim gostima. Zato volimo restorane u kojima nas dočeka malo finog kruha, maslinovo ulje i slično. Obično naručujemo juhe jer one stižu brzo, pa i sami kupujemo vrijeme.

Nabavite stolice za djecu

Nekoliko stolica za djecu znak su jako prijateljskog restorana za djecu. Ako možete, svakako ih nabavite jer će olakšati i vama i nama, pa će cjelokupno iskustvo biti na obostrano zadovoljstvo.

Nastavite biti prijateljski prema djeci

U većini restorana u kojima smo bili s njim, konobari/ce su bili jako dobri s njim. Neki su bili toliko dobri da smo pomislili da su možda radili u vrtiću! Vjerojatnije je da imaju svoje klince i znaju kako nam je. Ali imali smo par stvarno ugodnih iskustava.