Dolazak bebe u dom toliko je uzbudljiv da su i novi roditelji u većini slučajeva malo van sebe. Ovo je sigurno slučaj kad je u pitanju prvo dijete. Sve je nekako u magli sreće i nespavanja, brige za to malo stvorenje koje vam je ušlo u život. I koje će vam dvije godine kasnije ležati na cesti jer ne može hodati po tramvajskoj pruzi. Ali to je već druga i duga priča.

Imati bebu košta. Brzo rastu i stalno vam trebaju nove stvari, da i ne govorimo o većim davanjima za kolica, krevetić i sl. Baš zato svaka je pomoć dobrodošla, no za veće stvari se morate dogovoriti s roditeljima i pitati ih da li im to treba. Skuplje poklone je najbolje podijeliti među većom skupinom, pa napraviti jedan zajednički poklon.

1. Kolica

Kolica su skupa. Za novorođenče vam trebaju košara, jaje i (kasnije) kišobran kolica pa kad sve zbroji nije malo. Mnogi novi roditelji (poput nas) su kolica naslijedili, posudili. To je uvijek dobra opcija no nemaju je svi. Baš zato, kolica mogu biti velik poklon, ali samo u dogovoru s roditeljima.

2. Baby Bjorn bouncer

Ne mogu vam ni napisati koliko nas je ovaj Baby Bjorn bouncer puta spasio. Dok dijete ne puže, idealan je za lagano ljuljuškanje. Kako se beba miče, tako ju Baby Bjorn ljulja. Za isti možete kupiti i igračku koja će ga/ju dugo zabavljati. A roditeljima dati malo vremena za druge stvari ili odmor.

3. Aparat 4 u 1 za pripremu hrane za bebe

S ovim aparatom spremanje hrane za bebu ne može biti jednostavnije. Ubacite sve sastojke u uređaj, on ga kuha na pari, kasnije ga okrenete i sve samelje u ukusnu kašicu. Dugo smo ga koristili za sve obroke.

4. Trip Trap stolica + dodatak za sjedenje

Ovo je stolica koju će vaše dijete koristiti barem pet-šest godina. Prije ove imali su IKEA stolicu no za nju smo stalno zapinjali, pa smo tu preselili kod bake i dede, a mi nabavili Trip trap. I jako nam se svidjela.

5. Autosjedalica

Još jedan proizvod koji prije ili kasnije zatreba svim roditeljima koji imaju automobil je autosjedalica. Tu je isto dobro savjetovati se roditeljima i, ako im već to želite kupiti, čuti koju žele. A o njima se treba jako dobro informirati, pogledati testove i doznati koje su najkvalitetnije.

6. Sjedalica za bicikl

Mi na oba bicikla, njenom i mom, imamo sjedalicu. Zadnji put kad smo se vozili rekao je da je sretan, ali znali smo od prije da obožava bicikle. Bicikli su super, i za nas i za njega pa vjerujem da je i sjedalica za bicikl izvrstan poklon.

7. Čuvanje bebe

Većina poklona koje navodim dolaze s ne tako malo cijenom, no veličina poklona ne mjeri se novcem. Čuvanje bebe i dva sata koje će novi roditelji provesti na večeri, u šetnji ili bilo kakvoj drugoj aktivnosti nemaju cijenu. I čuvanje bebe, divan je poklon.