Otkad smo dobili dijete naš se život promijenio. Osim što je ova sreća potpuno drugačija i punija od one prije, čitav je set malih stvari koje me svaki dan razvesele. To su male stvari, koje prije nisu postojale, a sada su odjednom tu.

1. Njegova mala četkica za zube

Ima neki smiješan, dječji lik na toj četkici koja uspravno stoji, “zalijepljena” za keramiku i čeka svog novog vlasnika svako jutro i večer, da se igraju. Kad je jedna od prvih stvari koje ujutro vidite ta četkica, dan može biti samo dobar.

2. Zvuk nogica koje trče po stanu

On ne hoda. Sad je u fazi da svuda trči. On dnevne sobe do spavaće. Po hodniku. To veselo tapkanje malih nogu koje trče po stanu, jedan je od najljepših zvukova na svijetu. Osim kad tapkanje naglo prekine pad. Ali i to je normalno.

3. Prostor s igračkama

Usred naše dnevne sobe nalaze se dvije spojene tatami stručnjače; naši prijatelji imaju i po četiri. To je naša igraonica i čitaonica. Naučili smo ga da je i čitaonica, pa nekad samo dođe i kaže Tata, u čitaonicu. No nije to ono što me veseli. To su igračke razbacane po tatamiju.

4. Slikovnica. Ili dvije

Imamo jako puno slikovnica. Sve su one na istom mjestu gdje i igračke, ali uvijek imamo 1-2 kraj kreveta koje su u tom trenutku najpopularnije. I koje čitamo svaku večer prije spavanja. Čak i kad nije tu, one su nagovještaj lijepih trenutaka koji slijede tik prije nego što padne u san.

5. Baseball jaknica na ulazu u stan

Ne samo zato što je to njegova mala jakna, već zato što nas podsjeća na pedesete i muziku tog doba, koju i sami jako volimo.